Senaste inläggen

Av Sofie - 14 augusti 2011 21:42

igår var jag ut till havs med några vänner som skulle få provdyka plus jag och en kompis tänkte själva på egen hand dyka men det ena ledde till det andra och blev inte så bra som man tänkt det hela.

men vi lekte iallafall med kameran och några roliga bilder kom iaf!


     


Det var ganska varmt och soligt hela dagen igår så jag  var ganska glad o nöjd med använda våtdräkt, första gången på länge =) hehe, hade inte heller handskar eller mössan på mig för det var varmt, var i vattnet över 3 timmar utan att frysa så det var perfekt väder igår =) Solen brände faktikst mina kinder röda men jag hade faktiskt använt solskydd igår men det hjälper ju föga om man inte smörjer in sig ofta..


så nu ser ni =) var roligt att kompisen tog med sig undervattenskameran...gör ju dykningen mkt roligare.

Vill också ha ett undervattens hus men det kostar ju 20-25 tusen för min kamera, galet dyrt!


KRAM!

ANNONS
Av Sofie - 10 augusti 2011 21:23Ångra aldrig något du gjort!

om det gick bra så är det ju fantastiskt.

Om det gick dåligt så är den en värdefull erfarenhet.


  

ANNONS
Av Sofie - 10 augusti 2011 16:00


'Vad jag älskar den svenska sommaren!


 

foto: jag med min mobilkamera,

Av Sofie - 10 augusti 2011 15:10Dagens sötis måste jag faktiskt få säga är just den här filmen .. 

Snacka om att njuta av det lilla i livet! 

Av Sofie - 10 augusti 2011 11:56

 
man mår faktiskt bättre av att gå i skogen.

Man blir glad och lugn..

Av Sofie - 10 augusti 2011 11:32

Ibland undrar jag vad man ska egentligen viska till stjärnorna om?

Kan jag berätta mina drömmar? Får man se dom gå i uppfyllelse? 

Hur betraktar jag livet och hur behandlar jag livet ? 


Kan jag komma dig nära och se dig skratta och le och njuta av livet? 

Ser du verkligen allting som finns runtomkring dig? Det lilla som kan vara så vackert? Daggen i gräset som glittrar i morgonljuset.... eller stjärnornas milda blinkande sken i nattens becksvarta mörker, eller den röd liten nyfödd spindel kila över golvet som betyder tur när man ser den? Ser du molnens ständiga flykt över himlavalvet som skiftar färg allt medan dagarna vandrar? 


Ser du dagarna rulla förbi i din kalender och inser du att dom dagarna kommer aldrig igen? Det är lite skrämmande tanke kanske men det är ändå okej ... Visst står du framför spegeln varje dag och ser dig själv och inser att du faktiskt är fin precis som du är och att du har stolthet över dina vackra ansiktsdrag? Visst går du med handen över dina kläder i din garderob och känner stolthet att just du har valt dessa kläder för de speglar en viss personlighet hos dig? Även om en tröja kanske inte är den snyggaste och modetrendigaste men den är så skön och vissa kläder skapar faktiskt minnen från någon speciell plats eller tid då man just hade den tröjan på sig. 


Visst vet du väl om att du har en personlighet som endast du har och ingen annan, att du, endast du är unik för det inte finns någon annan som är just som du, det inser du väl? 


Du vet väl också att man inte ska ta livet alltför givet, för man vet ju aldrig vad som kan hända i nästa hörn? Att man kan faktiskt unna sig de fina bitarna i livet, eller ta sig en kaka till för att den är helt enkelt för god och njutbar. Det är faktiskt okej att man råkar ha 5 kilo extra om magen men man slipper ju iallafall frysa så vansinnigt när vintern kommer och kan se dom som fettreserver. Vi bor ju trots allt i ett land där vi har kyla 9 månader om året! 


Att man måste kunda vända det som är så förbaskat negativt till något positivt.  Att det är faktiskt okej att bli arg, ledsen och förbannad ibland och att man blir så less att bli testad hela tiden för den man är och att en olycka sällan kommer ensam. Det är okej att få utlopp för sin ilska för det men så länge man inte skadar någon annan eller sig själv är det okej att bara skrika "ronja skriket" för att det känns skönt och att man helt enkelt vill göra det. Det är okej att få vara allmänt less och känna att man inte orkar mer för stunden.. 


Det är okej faktiskt att säga Nej till en vän i telefon, säga att man inte orkar träffas eller att man inte har tid, och sedan sätta sig i fotöljen med en kopp varm choklad med extra mkt grädde på och läsa en fantastisk spännande bok man känner för att läsa. Det är okej att dra sig undan ibland och bara vara sig själv som enda sällskapet. 


Det är också viktigt att veta sitt värde och att man aldrig ska låta någon annan göra dig illa, vare sig fysiskt eller psykiskt. Framför allt också att du ska inte göra dig själv illa genom att du tänker negativa tankar om dig själv, att du inte är värd något för där har du fel, för du är värdefull och oersättlig för det finns ingen annan just som du.har du tänkt den tanken alls?


Ingen vill egentligen umgås med människor som klagar på sig själv eller klagar på andra hela tiden, som ältar om och om igen det gamla eller tjatar samma tjat hela tiden. Det är dock ingen som tänkt tanken att det är bara jag själv som kan förändra mina tankar, 

Jag blir det jag tänker. 


Om jag skriver ordet sorg, tårar, mobbning, elaka ord, utanförskap och dispyt så väcker dessa ord några känslor hos dig, kanske minnen poppar upp!?!


Men om jag skriver ord som Vacker, spännande, Skratt, glädje, Choklad, Bubblor, eller ordet lollipop, så ler du för det är ord som ger glädje. 

Ord som säger Glädje. Att du har nu svårt låta bli att le nu. Eller hur?


Det är allt för många som idag skadar sin kropp på olika sätt, späkning, framkallning av kräkningar, hårdbantning, hårdträning på olika sätt som inte är sunt, eller skadar sig med att skära sig på kroppen eller utsätter sig för olika känslomässiga skador på ett eller annat sätt och söker olika bekräftelser på fel ställen eller fel sätt som i vissa destruktiva relationer, lögner eller söker det via droger och alkohol.

Att alla vi behöver faktiskt höra och få veta att vi faktiskt är förbaskat bra som vi är.Precis som vi är. Men det svåra är att vi faktiskt måste kunna ta emot det. Säga tack, våga säga tack och säga att man är bra precis som man är. 


att man måste ställa sig i spegeln och tala om för sig själv att man har ett fint vackert namn som passar just mig, att ens namn blev utvalt av någon anledning, att mina ögon är vackra för att det är i  dom jag ser och betraktar världen, att mina händer är underbart vackert formade och unika för att dom kan skapa min värld och leverera mitt språk genom skrivna ordet eller det tecknade talande händerna- teckenspråk,

att jag har välformade fina vackra läppar som kan ge ord och kyssar som sjungs ut. Att mina armar är perfekt formade och långa nog för att kunna fånga någon och dra in denne i min famn för genuin värme och kärlek på mitt sätt. Att mina ben är bra för dom kan jag gå och springa i, att jag kan ta mig runt i världen med mina ben, att jag kan kicka boll och göra mål. 


Att i mitt bröst bor ett hjärta som dunkar i takt och levererar blodet runt i min kropp och håller mitt liv uppe. Att man också unikt betraktar sin hjärna och huvud, som kan tänka alla de vackra tankar och sjunga de vackraste dikterna och säga de klokaste orden och skratten. Men också att det är där alla minnen bor, minnen man delar med alla människor man möter både på gott och ont. 


Att se din kropp som din tempel, ta hand om dig, vårda dig själv, både inifrån och ut. Men börja med att läsa noga noga följande ord... 

läs dom gärna högt för dig själv. 


Du är bra ! 


Du är bäst ! 


Du är fin ! 


Du är unik för det finns ingen annan som du! 


  


Kom du ända hit ner? så bra...! Nu så vill jag faktiskt

fråga dig en fråga... Skulle jag kunna få ta ett fik med dig du speciella människa? Kan du berätta vad du drömmer om? vad är livets mål för dig? Du kan väl göra en sak för mig? 

Du kan väl gå på café, oavsett om du har sällskap eller ensam men helst gör du det ensam bara för att!

jag vill att du ska ta dig den där bakelsen du alltid velat ha men aldrig ätit för du varit rätt för alla dess kalorier, gör det bara!

sen .... när du gör det. Så betrakta den vackra bakelsen först.

Tänk hur bagaren har bakat den med kärlek. Lager för lager.

han har tänkt på hur den ska smaka inifrån, kanske du tycker om just grädde och hallonsylt om din bakelse är i form av en tårta, eller så föredrar du chokladfyllning och sockerkaka, eller med bananmousse och hallonöverdrag... men det gör ingenting, för det är just din bakelse som du vill ha just för du tycker om den... tänk dig också att bagaren har tänkt ut hur den ska se ut. 

att den ska ha karaktär och utseende för att locka  att vilja ha just den bakelsen... Men den smakar bara bäst om kakan själv också vet att de olika lager passar och matchar med varandra för att ge en njutningsfylld smak sensation. En tanke ska du också tänka, att varje bakelse är unik för alla vi har olika smaker. En föredrar som sagt kanske hallonfyllning eller choklad... Det är det som är unikt med den bakelsen. Att just den bakelsen är inte den andre lik. 


Visst ser du den vackra bakelsen framför dig? 


Tänk dig, att du är den vackra bakelsen. 

Att du skapad av kärlek och med kärlek, Att alla dina lager inifrån och ut är tänkt att du också ska förstå att du ska och bör älska dig själv precis som du är. Att du faktiskt passar någonstans i själva skapelsen. 

Att just du passar någon, och att du är ändå bäst hos dig själv!


Att du ska se till göra de saker du vill göra,  att du ska genomföra dina drömmar och inte vara rädd för morgondagen. För varje dag blir bra oavsett. Varje dag börjar bra om du börjar tänka att " idag är det en bra dag för jag är bra" . 


Kom ihåg.... Att du faktiskt är bäst! 

Av Sofie - 10 augusti 2011 00:30


När jag såg denna blogg/hemsida blev jag imponerad över hans 

djupa förmåga att måla vackra tavlor samtidigt som dom är djupa och intensiva....


Han har verkligen talang! =) 

Gå gärna in på hans sida! Klicka HÄR-minkreativasida


Fina va?

Av Sofie - 8 augusti 2011 19:58

 

foto: jag, en maskros över siljan.en sommar med längtan, drömmar och vila.

en sommar med mygg, surr och bin.

en sommar med hängmatta, böcker och kall drink i näven.

en sommar med blå himmel som växlas med mörka åskmoln.

en sommar med blomsterängar och barnaskratt.

en sommar med bad och rökt sik.

en sommar med uppfyllande drömmar.

en sommar med många händelser!


snart.... välkommen höst!

Presentation


1 kor 16:14

Fråga mig

9 besvarade frågor

Omröstning

Vilken är din favorit årstid?
 Hösten!!
 Vintern
 Våren
 Sommaren

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pipomusik med Blogkeen
Följ pipomusik med Bloglovin'

Gästbokens fötter!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se